5 dingen die u moet vermijden bij het inruilen van uw auto

Jean Ross May 17, 2020 0 Comments

Autofinanciering kan lastig zijn en het inruilen van uw oude auto kan het proces soms nog ingewikkelder maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft voordat u naar een dealer gaat. Het is echter ook net zo belangrijk om op de hoogte te zijn van de volgende dingen die u moet vermijden als u uw voertuig wilt inruilen voor een nieuwe.

1. De waarde van uw auto overschatten of onderschatten

Handelsbesprekingen aangaan voor uw voertuig kan een uitdaging zijn, en wat is auto waard inschatten zal u niet helpen een eerlijke prijs te krijgen. Maar u wilt ook niet veel minder inruilen voor uw auto dan het waard is. Weet hoeveel uw auto realistisch kan verkopen en wees bereid te onderhandelen. U kunt eerlijke prijzen voor uw voertuig vinden op taxatiesites zoals Kelley Blue Book.

2. Uw auto niet schoonmaken

Dealers willen een schone auto zien die ze niet meer hoeven uit te geven aan schoonmaken. Als ze het voertuig zelf moeten schoonmaken, zullen ze bijna altijd proberen minder geld aan te bieden. Zorg er voordat u inruilt voor dat uw auto er schoon uitziet en zo schoon mogelijk ruikt. Dit kan de inruilwaarde auto van de dealer aanzienlijk verhogen.

3. Overfixing van uw auto

Het is nuttig om wat tijd te besteden aan het verfraaien van uw auto voordat u handelsonderhandelingen begint, maar zorg ervoor dat u een budget instelt voor kleine reparaties. Voer eenvoudig onderhoud en goedkope cosmetische reparaties uit (zoals het repareren van krassen), maar onthoud dat u niet zoveel geld wilt uitgeven dat u uiteindelijk geld verliest aan de handel.

4. Vergeten belangrijke documenten

Handelen in een voertuig vereist dat u uw titel en andere belangrijke documenten, zoals onderhoudsgegevens, bij de dealer heeft. Onderhoudsdossiers kunnen helpen bij het onderbouwen van uw claims over eerdere schade die de auto heeft geleden en de reparaties die deze heeft ondergaan. Als u naar de titel van uw auto kijkt, zorg er dan voor dat u weet onder welke naam de auto staat. Als er meerdere mensen op de titel staan, moet iedereen bij de inruil aanwezig zijn. Als uw echtgenoot de titel heeft ondertekend en zij er niet zijn om het voertuig bij u in te ruilen, kunt u de ruil niet uitvoeren.

5.  Niet alle accessoires

Handelen in uw voertuig betekent dat u ook handelt in alles wat daarbij hoort. U zult willen ervoor zorgen dat de originele handleiding en eventuele extra toetsen zijn in de auto wanneer je aankomt bij de dealer. Dealers houden van gebruikte auto’s die nog steeds alle accessoires hebben en u misschien zelfs een betere deal voor uw vak geven.