Op welke manieren zijn mensen bezig met energie vergelijken? Lees een aantal tips en bekijk alle mogelijkheden direct

Jean Ross May 21, 2020 0 Comments

Er zijn tal van redenen om gebruik te maken van een adviseur van het nutsbedrijf of een energiemakelaar voor uw bedrijf. De rol van een zakelijke energiemakelaar is voor de meeste MKB-organisaties nog een beetje een mysterie.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je energie te vergelijken

De meeste bedrijven waarderen niet hoe een energiemakelaar hen kan helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing over hun energie-inkoop en hen vervolgens kan helpen bij het beter beheren van hun energiecontracten en zelfs kan helpen bij het verminderen van het totale toekomstige verbruik. Meer weten? Lees dan hier alles over het vergelijken van energie.

  1. Een typische zakelijke energieklant kan besluiten dat hij een bepaalde leverancier leuk vindt, en een tv-reclame of krantenartikel kan die beslissing hebben beïnvloed. Wanneer ze besluiten om contact op te nemen met dat bedrijf, zullen ze vaak in een lange wachtrij van een callcenter terechtkomen, voordat ze met een van de vertegenwoordigers van het bedrijf spreken.
  2. Hoe goed de opleiding van de bedrijven ook is, de meeste agenten hebben een zeer beperkte kennis van de totale energie-industrie en geen van hen zal inzicht hebben in de complexe basisprincipes die de energieprijzen omhoog of omlaag drijven.
  3. Meestal zullen ze ook een zeer beperkt zicht hebben op de markt en de concurrentie die beschikbaar is voor de klant, en zullen ze vaak een product verkopen dat volledig gebaseerd is op de prijs, zonder dat ze een algemene waardering hebben voor het niveau van de dienstverlening of de nauwkeurigheid van de facturering die de klant kan verwachten. Ook is er in dit stadium zeer weinig aandacht voor de voorwaarden van het contract en wat er gebeurt op de verlengingsdatum van het contract.

Waarom kun je een energie makelaar inschakelen?

Nu als alternatief voor dit, door contact op te nemen met een energiemakelaar, is het eerste wat je moet opmerken dat ze opereren binnen een service industrie en als zodanig, de klant is koning en niet zomaar een telefoontje.

  • U zult dus vaak merken dat uw oproep rechtstreeks door het bedrijf wordt beantwoord en niet door een callcenter, en u zult waarschijnlijk direct met een toegewijde zakelijke energieconsultant spreken.

Waarom is het slim om energie te vergelijken op basis van offertes

Zij kunnen dan direct het proces uitleggen, dat zij doorlopen om offertes te maken, en tegelijkertijd hun mate van onafhankelijkheid aantonen door een scala aan offertes van verschillende leveranciers te verstrekken.

  • Samen met deze offertes zullen zij waarschijnlijk een of andere vorm van marktanalyse leveren en u informeren over de huidige trend in de energieprijzen.
  • Het belangrijkste is dat ze echte kennis kunnen bieden over de voorwaarden die door elke leverancier worden aangeboden, en dat ze aangeven welk niveau van dienstverlening en ondersteuning bij de facturering u waarschijnlijk van elke leverancier zult ontvangen.

Wat kun je nog meer verwachten van een energie makelaar?

Als u dan besluit om hun advies en contract via hen te nemen, veel op dezelfde manier dat een hypotheekmakelaar werkt, zullen ze een werkrelatie met u behouden, mocht u in de toekomst nog vragen hebben over uw account.

Sommige energiemakelaars bieden dan aanvullende diensten en oplossingen om u te helpen uw energiekosten te verlagen of uw energieverbruik beter te beheren. Daarnaast kunt u van uw energiemakelaar verwachten dat hij u adviseert over de beëindiging van uw overeenkomst en dat hij u voorziet van toekomstige prijzen op basis van de eerstvolgende beschikbare einddatum van het contract.