Tips om verstandig met uw creditcard om te gaan en schulden te vermijden

Jean Ross June 6, 2020 0 Comments

Of u nu uw eerste kaart opent of risicovolle gewoonten afleert, volg deze vijf tips om verantwoord met krediet om te gaan en schulden te voorkomen.

Creditcards kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij uw zoektocht naar financiële zekerheid. U kunt uw kaart gebruiken om grote aankopen te spreiden en een gezond krediet op te bouwen. Sommige creditcards bevatten zelfs beloningen, zoals geld terug bij aankopen of miles van luchtvaartmaatschappijen. Maar het gemak van creditcards kan het ook gemakkelijk maken om snel schulden op te bouwen.

Volgens een analyse van NerdWallet 1 heeft 48% van de Amerikaanse huishoudens creditcardschulden. Voor die huishoudens is het gemiddelde bedrag aan creditcardschuld een verbazingwekkende $ 15.561. Creditcardschulden als deze kunnen overweldigend zijn en voorkomen dat u spaart voor toekomstige financiële doelen. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je in deze situatie terechtkomt. Of u nu uw eerste creditcard opent of opnieuw begint nadat u een groot saldo heeft afbetaald, hier zijn enkele tips om verstandiger met krediet om te gaan en creditcardschulden te vermijden.

1. Besteed binnen uw mogelijkheden

De beste manier om creditcardschulden te vermijden, is door uw saldo elke maand volledig te betalen. Maar hoe zorg je ervoor dat dat een haalbaar doel is? Het antwoord ligt in uw bestedingspatroon. Het is belangrijk om te begrijpen dat uw creditcard een hulpmiddel kan zijn om krediet op te bouwen en grotere aankopen in kleine stappen te betalen – het mag geen manier zijn om dingen te kopen die u niet kunt betalen. Dit kan een moeilijke les zijn om te leren, omdat het voor creditcards gemakkelijk aanvoelt als ‘gratis geld’. Maar onthouden dat u alleen aankopen op uw kaart plaatst die u kunt afbetalen, is de eenvoudigste manier om creditcardschuld te voorkomen.

2. Betaal maandelijks op tijd

Een andere manier om creditcardschuld te voorkomen, is door elke keer op tijd te betalen. Bij veel banken kunt u automatische betalingen instellen, dus geld van uw betaalrekening kan elke maand rechtstreeks naar uw kaart worden overgemaakt. Je kunt ook persoonlijke herinneringen instellen in je agenda als dit geen optie is. Te late betalingen leiden vaak tot te late vergoedingen, wat snel kan bijdragen aan uw bestaande saldo en het moeilijker maakt om betalingen bij te houden. U kunt ook overwegen om meerdere betalingen per maand uit te voeren als dit binnen uw budget past.

Heeft u nog geen creditcard? U kunt uw creditcard vergelijken online. Bekijk alle goedkope creditcards nu binnen enkele minuten

3. Houd een lage bezettingsgraad

Idealiter wilt u uw saldo elke maand volledig betalen, maar als dat niet mogelijk is, probeer dan in ieder geval een lage bezettingsgraad te behouden. Uw bezettingsgraad is het percentage van het krediet dat momenteel in gebruik is. Stel dat u een kredietlimiet heeft van $ 5.000. Als u op een bepaald moment $ 2.500 aan aankopen op uw kaart heeft, heeft u een bezettingsgraad van 50 procent. Als u een hoog percentage van uw beschikbare krediet gebruikt, kan het moeilijker en moeilijker worden om schulden af te betalen. Naarmate u een hoger saldo opbouwt, betaalt u uiteindelijk meer rente. Houd in het algemeen uw bezettingsgraad onder de 30 procent van uw beschikbare krediet om op schema te blijven en te voorkomen dat u te veel schulden opbouwt.